Ökoiskola


Iskolánk évek óta elkötelezett munkát folytat a környezeti nevelés témájában. Alapelvünk, hogy ne csak a tanításban érvényesüljenek a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén, így az iskola működtetése terén éppúgy, mint a sportélet, a gyermekétkeztetés, a táborok és projektnapok megszervezése tekintetében. Az elmúlt években számos programot szerveztünk tanulóink és szüleik számára, amelyek beépültek az éves állandó eseménysorozatunkba. Célul tűztük ki az eddig elkezdett projektek folytatását (szelektív hulladékgyűjtés, energia- és víztakarékosság, élelmiszerpazarlás megelőzése), a tantermek és iskolakörnyezet folyamatos zöldítését, valamint a környezetvédelmi témájú táborok és osztályprogramok szervezését.                                                                                                                                                                            www.okoiskola.hu


Munkatervek


Ökoiskolai munkaterv 2021/2022. tanév

Ökoiskolai munkaterv 2022/2023. tanév


Események a fenntarthatóságra nevelés jegyében   

2022/2023. tanév
Kertünk kincsei kiállítás
   

   

   


2021/2022. tanév

Szennyvíztisztító telep látogatása
   

   

   

   

   

Szüreti mulatság
   

   

   

   

   

Kertünk kincsei                                                                                          
   

   

   

   

   

  

   

   

   

   Terményáldás

   

   


Békamentés

   

   Faültetés

   

      

   


Sportnap

   

   

   Reménység-hét

   

      

      

      Újrahasznosítás

   Virágültetés

   


Energetikai korszerűsítés

   

   

   

Tematikus nap a Fővárosi Állat- és Növénykertben

A 6.a osztály tanulmányi kirándulását a Fővárosi Állat-és Növénykertbe tervezte. A vidám, napsütéses túra során, bebarangoltuk a kert legszebb részeit, megismerhettük az élővilág különleges képviselőit.

A gyerekek érzelmi kötődése a teremtett világhoz, a fenntarthatóság jegyében végzett kézműves foglalkozások, mind-mind a természettudományos kompetencia elmélyítését szolgálják.

Kis csapatunk tematikus program keretében vett részt  a Vadállatok mentése: természetvédelem az állatkertben című küldetésben. A védett és veszélyeztetett fajok megismerésével, sérült élőlények mentésével és gyógyításával, közelebb kerültünk az állatkert eszmeiségéhez. A kirándulás emlékét a Tanodúban készített, újrahasznosított alapanyagú hűtőmágnesek őrzik.