Könyvtár

,,A könyv nagyítóüveg. Az olvasók általuk önmaguk olvasóivá válnak.” Proust

Reménység Gyermekkönyvtár

Iskolánkban évek óta működik egy kis könyvtár. Ha nagyon pontosan szeretnék fogalmazni, inkább az olvasószoba, vagy olvasóterem kifejezés illik rá.

Az 1-es tanterem szekrényei szerdánként kinyílnak, és ott, ahol délelőtt tanítási órák vannak, ilyenkor olvasó, kölcsönző gyerekek lapozgatják a könyveket.

A kis könyvtár állománya közel 3000 kötet. A legkülönfélébb témákba rendezett kiadványok segítik a gyerekek tanulását, gyakran érkeznek a napköziből, hogy a házi feladatokat, gyűjtőmunkát itt készíthessék el, vagy gyűjthessenek anyagot egy-egy tanítási órára. Aki csak egy kis csendre vágyik, itt nyugodt körülmények között olvasgathat.

A kölcsönzésben diák könyvtárosok segítenek. Iskolánk tanulói gyakran gyarapítják az állományt saját, már nem olvasott könyveikkel. Ezeket a kiadványokat örömmel fogadjuk és kínáljuk olvasásra.

Minden évben szervezünk könyvgyűjtést is. Az elmúlt években támogattuk a Szent László Alapítványt, részükre mesekönyveket gyűjtöttünk. A Határtalanul! pályázat során elnyert erdélyi utakra pedig könyvcsomagokat készítünk össze. Az idei évben gyulafehérvári, zsoboki és szászvárosi gyerekeket ajándékoztunk meg.

Minden kis olvasót szeretettel várunk, hiszen olvasni jó!

Kis Anikó, iskolai könyvtáros