Könyvtár

,,A könyv nagyítóüveg. Az olvasók általuk önmaguk olvasóivá válnak.”/Proust/

Reménység Gyermekkönyvtár

Iskolánkban évek óta működik egy kis könyvtár. Ha nagyon pontosan szeretnék fogalmazni, inkább az olvasószoba, vagy olvasóterem kifejezés illik rá.

Az 1-es tanterem szekrényei csütörtökönként kinyílnak, és ott, ahol délelőtt tanítási órák vannak, ilyenkor olvasó, kölcsönző gyerekek lapozgatják a könyveket.

A kis könyvtár állománya közel 3000 kötet. A legkülönfélébb témákba rendezett kiadványok segítik a gyerekek tanulását, gyakran érkeznek a napköziből, hogy a házi feladatokat, gyűjtőmunkát itt készíthessék el, vagy gyűjthessenek anyagot.

A kölcsönzésben diák könyvtárosok segítenek. Iskolánk tanulói gyakran gyarapítják az állományt saját, már nem olvasott könyveikkel. Ezeket a kiadványokat örömmel fogadjuk és kínáljuk olvasásra.

Minden évben szervezünk könyvgyűjtést is. Az elmúlt években támogattuk a Szent László Alapítványt, részükre mesekönyveket gyűjtöttünk. A Határtalanul pályázat során elnyert erdélyi útra pedig könyvcsomagokat készítettünk össze. Az idei évben gyulafehérvári, zsoboki és szászvárosi gyerekeket ajándékoztunk meg.

Minden kis olvasót szeretettel várunk, hiszen,,olvasni jó!”

Kis Anikó, iskolai könyvtáros