Az építkezésről

A nyár folyamán megkezdődött az iskola felújításának 2. üteme, a második emelet megépítése. Szeptemberre az iskolakezdésre megépült az új szintre vezető lépcső, illetve a régi fafödém kiváltására, megerősítésére szolgáló vasbeton födém. Az első tanítási hétre, illetve a hét folyamán lekerül a régi tetőszerkezet, hogy elkezdődhessen az új szint falainak megépítése.

Az építők a fent említett nyárra időzített munkával lehetővé tették, hogy az iskola működése a további építési munkák mellett is biztosított legyen. Az építési munkálatok elkerített építési területen folynak, ami a gyermekektől elzárt udvarrészen és az új emeleti szinten zajlik. Bár az építkezés az iskolai téren kívül esik, a lépcsőházban átmenetileg kétoldalt dúclábak erősítik az új lépcsőszakaszt. Ezeket az eszközöket OSB-lapokkal takartatjuk el a gyermekek elől.

Az építkezés egy-egy szakasza az utcai közlekedést is befolyásolhatja, kérjük, ilyenkor mindig a kijelölt módon, például a szalaggal lekerített részeken kívül közlekedjenek.

Az építkezés alatt nem tudjuk megoldani a kerékpárok és a rollerek tárolását, így kérjük, tanulóink tavaszig ne hozzák be ezeket a járműveket az iskolába.

Az iskolai építkezés óriási lehetőség az épület fejlesztésére, korszerűsítésére. Bár márciusig ez kényelmetlenséggel jár, de utána hatalmas minőségi ugrást jelent majd a tanulótér növekedése a Reménység Iskola oktató-nevelő munkájában. Ehhez kérem türelmüket és támogatásukat.

Köszönettel: Géczy Árpád igazgató